Invisalign - láthatatlan fogszabályozás

Invisalign – a láthatatlan fogszabályozó Szegeden

 

Egyre többen vannak, akik inkább egyfajta kiegészítőként tekintenek a fémesen csillogó tappancsos fogszabályzó készülékekre, és büszkén mosolyognak a fogszabályozás hónapjai alatt is. Azonban még mindig nem ők vannak többségben. Rengeteg ember – legyen felnőtt vagy gyerek - álma vált valóra, amikor az Invisalign rendszer megszületett:

  • a nap folyamán bármikor kivehető és visszahelyezhető a készülék amikor zavar a viselete (pl. evéskor, sport alkalmával, stb.)
  • amely ráadásul átlátszó, így szinte láthatatlan, esztétikus megoldást jelent
  • gyermekek és felnőttek számára egyaránt megoldást kínál
  • kényelmes – nem rendelkezik fémes elemekkel, amik sérthetik a nyálkahártyát
  • lehetővé teszi a végeredmény megjelenítését még a kezelés kezdete előtt

Jól hangzik? Ismerje meg az Invisalign hatékonyságának részleteit, vagy kérjen időpontot egy konzultációra, hogy fogszabályozó szakorvosunk minden kérdését megválaszolhassa!

 

Az Invisalign, láthatatlan fogszabályzó rendszer alapjai

 

A fogakat mozgató kivehető sínes fogszabályzó rendszerek - alignerek - működése sokban hasonlít a rögzített fogszabályzókéra. A fogakra felhelyezett kivehető sínek enyhe nyomást fejtenek ki, ezáltal a fogak lassan az új, korábban megtervezett pozícióba kerülnek. A fogak elmozdulása már néhány hét használat után észrevehető. Egy sínt általában két hétig kell hordani, ezt követően már kifejtették hatásukat, így lehet a következőre váltani. A módszer kulcsa az, hogy a páciens a síneket a nap nagyrészében hordja, és mindig időben váltson a soron következő sínekre.

 

A Invisalign a legrégibb és legfejlettebb aligner alapú fogszabályozó rendszer, ahol a fogak mozgatását még a kezelés megkezdése előtt egy software segítségével három dimenzióban szimuláljuk. Így a páciens úgy tud belevágni a kezelésbe, hogy tisztában van az elérhető végeredménnyel. Ezek alapján kerülnek végül megtervezésre a kezeléshez szükséges fogszabályzó sínek, illetve az egyéb szükséges eszközök.

 

Hogyan működik az Invisalign fogszabályzó kezelés?

 

1) Konzultáció és 3D terv

Az első lépés egy teljes körű konzultáció és egy 3D terv készítése, amelyet az 3shape szkennerrel végzünk el. Ennek segítségével nem csak a jelenlegi állapotot tudjuk pontosan felmérni, hanem a várható végeredményt is digitálisan megtudjuk mutatni!

2) Pontos kezelési terv

A konzultáción minden felmerülő kérdést megtud beszélni szakorvosunkkal. Ezt követően egy pontos kezelési tervet adunk, amely tartalmazza a személyre szabott árat és a teljes folyamat leírását.

3) Kezelés megkezdése

Nincs is más hátra, mint a kezelés megkezdése! Ennyire egyszerű az Invisalign fogszabályozás!

 

Miért érdemes az Invisalign technológiát választani?

 

Ez a fajta kezelés kiváló választás lehet felnőtteknek vagy akár tizenéveseknek is. Az Invisalign innovációjának köszönhetően szinte minden gyakori fogszabályozási problémát tud kezelni (mélyharapás, keresztharapás, fogtorlódás stb.).

Az Invisalign technológiát örömmel ajánljuk, ha:

  • gyors megoldást keres
  • szüksége van alkalmanként a fogszabályzó rugalmas hordására
  • észrevétlenül szeretné hordani fogszabályzót